Chokladfondant med mascarponeglass och romsås

Chokladfondant
Foto: TV4

Chokladfondant med mascarponeglass och romsås

Av: Christer Myrán

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Chokladfondant, en kladdig och härlig skapelse. Här serverad tillsammans med en mascarponeglass, romsås och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 40 g strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 25 g vetemjöl

Mascarponeglass

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g strösocker
  • 1 vaniljstång

romsås

  • 100 g muscovadosocker
  • 100 g smör
  • 4-5 msk mörk rom
  • Hallon, till servering

Gör så här

Mascarponeglass

  1. Blanda allt och kör i glassmaskin.

Chokladfondant

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa smör och socker poröst och vitt.
  3. Tillsätt de hela äggen, ett i taget och sedan äggulorna.
  4. Tillsätt chokladen och sedan mjölet.
  5. Smörj och mjöla portionsformar.
  6. Fyll formarna 2/3.
  7. Baka av i ca 5 minuter i 200 grader.

Romsås

  1. Värm allt i en kastrull tills sockret löst sig.

Vid servering

  1. Lägg upp chokladfondanten och glass på en tallrik. Ringla över sås och dekorera med hallon.