Ananas ”Skewer” kryddpeppar

Ananas ”Skewer” kryddpeppar
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Ananas ”Skewer” kryddpeppar

12 ingredienser

En dessert som det är lätt att bli beroende av.

Ingredienser

portioner
  • 3 ananas
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 kanelstång, krossad
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 400 g strösocker
  • 1 l vatten
  • 5 limefrukter, saft och skal
  • 4 dl apelsinjuice
  • 1,5 l vaniljglass
  • 1 vaniljstång
  • 10 grillspett
  • 3 passionsfrukter

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär ut stammen.
  2. Dela i exakta tärningar c:a 3x3cm.
  3. Trä på spetten.
  4. Koka upp vatten och socker tillsammans med kryddorna.
  5. Blanda apelsin - och lime juicen samt limeskalet.
  6. Ta med till grillen.
  7. Mixa vaniljglassen med vaniljkärnorna tills den är krämig. Ställ i frysen igen.
  8. Grilla ananasen, lägg i lagen. Låt marinera i minst 1 timme.
  9. Vid servering: Toppa spetten med passionsfruktskärnorna och vaniljglass.