200 g tomater (gärna olika färger och olika storlekar)
5 kvistar färsk timjan
3 klyftor vitlök
salt
peppar
olja
sallad
12 sparris
250 g rucolasallad
olivolja
salt
Servering
4 skivor grillost
800 g killinglår
salt
peppar
olivolja
Gör så här
Rivna tomater
Riv tomaterna på grova rivjärnet. Riv vitlöken fint och smaka upp tomatrivet med vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Skär schalottenlöken fint och vänd ner precis innan servering.
Värm ugnen till 150 grader
Torkade tomater
Dela tomaterna i olika former och lägg på plåt.
Krossa vitlöksklyftorna, lägg vitlök och timjankvistar över tomaterna. Salta, peppra och ringla lite olja över.
Torka tomaterna i ugnen i ca en halvtimme.
Sallad
Skölj ruccolan och slunga torr i salladsslunga.
Skär bort roten på sparrisen och vänd i olja och salt. Grilla precis innan servering.
Grillad ost och killiglår
Vänd runt killinglåret i olja salt och peppar, grilla sedan till en innertemperatur på 60 grader. Ringla olja över osten och grilla tills fina grillmönster.