20 skivor äppelvedsrökt kalkonlår eller annat rökt kalkonkött
100 g babyspenat
100 g röda mangoldskott
100 g rucolasallad
1 ask krasse
rapsolja
1 citron
salt
Gör så här
Äppelkräm
Skala och skär ner äpplena i mindre bitar.
Lägg äpplena i kastrull och tillsätt vatten, socker och saften från en citron.
Värm upp och låt sjuda tills äpplena är genomskinliga och mjuka (de får inte koka, då risken är stor att man kokar sönder äpplena och får en vattnig kräm).
Mixa äppelbitarna med skal och saft från en citron till en slät kräm. Om krämen blir för vattnig, häng den i ett kaffefilter och låt rinna av till önskad konsistens
Rostade hasselnötter
Rosta hasselnötterna i stekpanna med olja och salt. Låt rinna av på papper.
Dela nötterna på mitten men spara 8 hela nötter att riva med ett zestjärn över salladen vid servering.
Marinerade äpplen
Hyvla äpplena tunt på mandolin och lägg sedan i äppelmust.
Servering
Skölj och slunga salladen i salladsslunga.
Vänd upp salladen med rapsolja, citron och salt.
Sprid ut salladen på tallrik, klicka i äppelkräm.
Lägg på några skivor äppelvedsrökt kalkonlår och rostade hasselnötter.
Klipp smörgåskrassen och toppa salladen med den och nyrivna hasselnötter.