Blanda ägg och grädde i kastrull och värm på låg värme under ständig omröring tills krämen tjocknar. Tillsätt gräddfil och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Friterad havssallad
Tvätta havssalladen noga i omgångar. Se till att allt grus är borta. Låt sedan torka på papper:
Hetta upp fritösoljan i en stor kastrull eller fritös till 150 grader. Använd stektermometer.
När oljan är varm doppas havssalladen i oljan lite i taget. Var försiktiga det kan skvätta ganska mycket. Se till att ha ett passande lock nära tillhands om oljan skulle fatta eld.
När det tystnat i oljan lyft upp salladen och lägg ut den på ett nytt papper, mosa flingsalt mellan fingrarna och strö över.
Strandörter
Strimla kajplöken fint. Sodaört och saltarv plockas och läggs i kallt vatten. Låt ligga där till servering.
Servering
Lyft örterna och torka på handduk.
Sprid ut strandörter på ett fat.
Bred ut äggkrämen på knäckebrödet och placera snittarna på örtbädden.
Bryt makrillen i mindre bitar à ca 20 g, placera fisken på äggkrämen. Toppa snittarna med friterad havssallad och servera.