Blåbärstartar med vaniljkräm

Blåbärstartar med vaniljkräm
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Blåbärstartar med vaniljkräm

5 ingredienser

Blåbär är ett av skogens bär, här används dem i en tartar och serveras med vaniljkräm.

ANETTE NORBERGS MATKASSE

_
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?_
Pasta, svamp, sparris, löjrom, glass, färska bär , lök, tomater

− Rolig korv/falukorv
ca 15:-
− Parmaskinka
ca 20:-
− Sparris?
− Rotfrukter – persiljerot, jordärtskocka, rotfrukt
ca 25:-
− Blåbär
ca 15:-
− Smördeg
ca 15:-
− Italiensk ost, pecorino el gorgonzola
ca 20:-
TOTAL: 110:-

Ingredienser

portioner
  • 1 förp blåbär
  • 1 skiva smördeg
  • crème fraîche
  • vaniljsocker
  • rörsocker

Gör så här

  1. Koka vatten, socker och blåbär i en kastrull till en kompott.
  2. Lägg upp smördegen och tryck ut runda former med hjälp av ett glas eller liknande.
  3. Lägg smördegen på en plåt och grädda i ugn 180 grader tills de fått en fin färg.
  4. Blanda creme fraich med vanilj socker och råsocker.
  5. Klicka på blandningen på den bakade smördegen och toppa med blåbärskompotten.