Ugnsrostad ananas med smak av vanilj, kanel och honung

Ugnsrostad ananas med smak av vanilj, kanel och honung
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Ugnsrostad ananas med smak av vanilj, kanel och honung

4 ingredienser

Enkel dessert med rostad ananas garnerad med florsocker.

DAVID BEXELIUS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Jag är stor älskare av italiensk mat, hela medlhavet funkar. Är galen i sushi. Bearnaisse är världens bästa sås. Jag gillar sås.

Din "dröm-matkasse" vad finns i den?
Lax, fjällröding(gillar fisk), hummer, många spanska hårdostar, persilja, paprika, ingredienser till färsk pasta, gott bröd, torkat renkött. Men det viktigaste är vad som finns i

− Röding/regnbåbe ca 40:-
− Paprika röd – lila - gul ca 20:-
− Persilja ca 10:-
− Ägg ca 10:-
− Mandel potatis ca 10:-
− Baskisk hård ost, får + get ca 20:-
− Lime ca 5:-
− Vanilj&kanel stång ca 10:-
− Ananas, halv ca 10:-
TOTAL: 135:-

SKOJKASSE
Färdig Bearneise
Pommes
Lövbit
1 Gurka
Chokladsås + big pack glass

Ingredienser

portioner
  • 2 malen kanel
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 ananas
  • 0,5 dl honung, flytande

Gör så här

  1. Skär ananasen i ca 2 cm x 2 cm stora kuber, vänd runt i flytande honung med urskrapad vaniljstång, kanel och honung.
  2. In i ugnen i ca 10 min eller tills mjuka.
  3. Ta ut och trä på spett, strö över florsocker och servera.