Grillad entrecôte med Bertilssås

Grillad entrecôte med Bertilssås
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Grillad entrecôte med Bertilssås

12 ingredienser

Att grilla är gott! Här grillas några skivor entrecôte och serveras tillsammans med en god sås med lite sting.

Tänk på att alla torra kryddor får bättre smak av att hettas upp!
Prova tex att mala ut svart peppar ur en kvarn på en varm platta på spisen. Betydligt mera sting!

Ingredienser

  • 4 skivor Entrecôte à 200g
  • 0,5 kg sommarrädisor (eller annan valfri sommarprimör)
  • 4 kokta majskolvar
  • ca 3 knippen färsk timjan, hackad
  • rosépeppar
  • salt
  • olivolja (gärna smaksatt med vitlök eller svag chili)

Bertilsås:

  • 2 msk curry
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl chilisås
  • rapsolja

Gör så här

  1. Koka rädisorna eller annan sommarprimör med salt precis som man gör med potatis. Känn med stick när dom är lagom mjuka.
  2. Grilla majsen och dela varje kolv i fyra bitar.
  3. Krossa rosépepparkornen och bland med den färska timjanen.
  4. Gnid in i köttet och salta.
  5. Färdigt att grilla.
  6. Bertilsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i rapsoljan.
  7. Tillsätt curryn och låt fräsa ytterligare i 2 minuter.
  8. Tillsätt chilisåsen.
  9. Dra åt sidan och låt puttra i låg värme i ca 20 min.