Lammrack

Lammrack
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Lammrack

15 ingredienser

Lammrack med smakerna rödvin, rosmarin, vitlök. Serveras med getost och ugnsrostade rödbetor.

Ingredienser

portioner
  • 5 lammracks
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 400 g getost [200 g/rulle]
  • 20 rödbetor, små
  • salt
  • strösocker
  • olivolja

Till garnering

  • rosmarin
  • honung, flytande
  • balsamvinäger

Gör så här

Lamm

  1. Putsa lammet.
  2. Skär rosmarin och vitlök.
  3. Häll på vatten och vin på lammet.
  4. Lägg i rosmarin och vitlök.
  5. Låt stå ca 3 timmar.
  6. Tag upp och torka av lammet.
  7. Salta och peppra.
  8. Grilla på hög värme.
  9. Låt vila på indirekt värme innan servering.

Getost

  1. Skiva och lägg i kyl.

Innan servering

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skiva lammet i ”kotletter” och lägg en skiva getost på varje.
  3. Rippla på lite honung och gratinera i ugn på 250 grader med grillelement.

Rödbetor

  1. Koka betorna tills de är mjuka.
  2. Skala och vänd runt i salt, peppar och olivolja.
  3. Rosta i ugn på 225 grader i ca 10 minuter.
  4. Garnera med skuren rosmarin, flytande honung och lite balsamicovinäger.