Mickes fläskfilé med potatissallad

Mickes fläskfilé med potatissallad
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Mickes fläskfilé med potatissallad

18 ingredienser

En härligt marinerad och grillad fläskfilé som får sällskap av en ljummen potatissallad och en kryddig grill sås.

Ingredienser

portioner
  • 150 g fläskfilé/person

Marinad:

  • olja
  • gul lök
  • vitlök
  • svartpeppar
  • salt
  • tabasco

Ljummen grek/fransk potatissallad:

  • färskpotatis
  • rödlök
  • gul lök
  • fetaost
  • olivolja
  • kapris
  • gräslök

Grill sås:

  • crème fraîche
  • vitlök
  • svartpeppar
  • tabasco

Gör så här

  1. Dela fläskfilén i jämna bitar, banka ut dom så att dom blir tunna och fina.
  2. Lägg bitarna i marinaden och låt stå ett par timmar.
  3. Koka potatisen. Låt svalna innan ni delar den så att den inte går sönder.
  4. Smaksätt med olja, rödlök, gullök, smulad fetaost, kapris, olivolja och finhackad gräslök. Blanda allt väl och smaka av efter tycke.
  5. Blanda Crème Fraiche med färskpressad vitlök, svartpeppar och tabasco.
  6. Servera tillsammans med den nygrillade fläskfilén.