Salviakryddad surkål med grillade spett på lammkorv och sidfläsk

Salviakryddad surkål med grillade spett på lammkorv och sidfläsk
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Salviakryddad surkål med grillade spett på lammkorv och sidfläsk

6 ingredienser

Variera din surkål, kanske med salviakrydda. Passar utmärkt till lammkorv- och sidfläskspett.

HASSE BRONTÈNS MATKASSE

(Min mamma är från Tyskland och jag gillar verkligen tyskarnas ”abend brot”. Man sitter samlade på kvällen och äter tyskt mörkt bröd och goda tyska pålägg. Har många såna minnen både hemifrån och från mormor, morfar och släktingar i Tyskland.)

MEN detta VILL jag gärna äta:
Svårt, jag uppskattar det mesta. Italienskt och Thai är mums. Har väl inga favoriträtter direkt som man hade som liten. Men ibland kan jag bli sugen på nåt som jag inte äter så ofta typ raggmunk och fläsk.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Det är inte jättenoga, bara det ligger trevligt sällskap i botten av påsen så är jag nöjd. God mat blir inte lika smarrig om man äter den ensam.

− Surkål
ca 10:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Potatis
ca 5:-
− Rökt sidfläsk
ca 30:-
− Ärt skott
ca 10:-
− Lammkorv
ca 20:-
− Tomater
ca 5:-
− Oliver gröna
ca 10:-
− Mörkt bröd
ca 10:-
− Vaniljglass
ca 10:-
− Kiwi
ca 5:-
TOTAL: 125:-

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar
  • 300 g sidfläsk
  • 200 g lammkorv
  • salvia
  • 1 förp surkål
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Dela potatisen i bitar och stek med tunt skivad rödlök.
  2. Lägg upp på fat och garnera med dill.
  3. Tärna sidfläsket och skiva korven.
  4. Trä bitarna på spett ca 2 av varje på varje spett. Stek i grillpanna.
  5. Stek surkålen i traktörpanna med salvia, salta och peppra.