Tandoorimarinerad kyckling

Tandoorimarinerad kyckling
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Tandoorimarinerad kyckling

13 ingredienser

Maträtt med rötterna i Indien. Kyckling marinerad i kryddig Tandoori. Väldigt smakrikt!

Ingredienser

  • 2 kycklingar, flådda, styckade och snittade

Marinad:

  • 1 dl matolja
  • 3 dl matlagningsyogurt 10 %
  • 2 små hela färska gröna chilifrukter
  • 6 klyftor färsk vitlök
  • 2 tsk tumstora bitar färsk ingefära
  • 3 msk Tandoori masala (pulver)
  • 3 msk Lahori Charga masala (pulver)
  • 3 msk Chicken tikka boti masala (pulver)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4,5 msk grillkrydda (efter smak för sälta och rundare smak)
  • 1 tsk cayennepeppar (efter smak)
  • 1 tsk svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom halva yoghurten i en mixer så att det blir en grovkornig marinad.
  2. Efter att ha blandat allt i mixern, så lägger man i resten av yoghurten med en sked i en stor skål.
  3. Sedan lägger man i kycklingdelarna, gnuggar in marinaden och låter det stå i ett par timmar.
  4. Grilla kycklingen tills den är klar och marinaden har satt sig fint i kycklingköttet.