Du kan köpa färdig havtornsmarmelad till pannacottan, men det är så lätt att göra egen, så härlig i färgen, när du ändå håller på, gör lite extra till ostbrickan.
Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och -frön, och en nypa salt. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen.#
Låt gräddkoket svalna och tjockna lite (filkonsistens), rör runt så att vaniljfröna inte lägger sig på botten. Fyll upp pannacottan i glas och ställ in i kylen tills de stelnat lite.
Toppa varje pannacotta med ett tunt lager med havtornsmarmelad (se nedan), se till att marmeladen är flytande men inte varm. Då blir det finare servering. Ställ tillbaka i kylen och låt stelna 2-3 timmar.
Vid servering, hyvla lite vit choklad på toppen.
Havtornsmarmelad
Koka ihop havtorn och vatten. Skumma av om det behövs.
Låt vätskan koka ner något. Använd en stavmixer och mixa slätt.
Tillsätt socker och koka upp marmeladen. Låt koka i ca 3-5 minuter. Sila och tillsätt gelatin.
Låt svalna och när marmeladen har kommit till rumstemperatur och tjocknat något, fördela så mycket du vill ha över varje pannacotta.