Hannas franska äppelkaka

Hannas franska äppelkaka
Foto: TV4

Hannas franska äppelkaka

Av: Christina Schollin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

30 min

Omgjord till Christinas svenska äppelkaka, med äppelmos och mandelmassa.
Använd gärna hemgjord äppelmos för bästa resultat.

Christina bjöd även på
Avokadomousse med löjrom
Min favoritlaxrätt

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kakan

  • 5 dl äppelmos
  • 250 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 0,5 citron, skal

Garnering

  • 1 l jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • färsk citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader .
  2. Bred ut äppelmoset i en ugnssäker form.
  3. Riv mandelmassan, tillsätt smöret och kör smeten i en mixer någon minut.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget samt citronskal.
  5. Mixa smeten jämn och fin.
  6. Bred ut smeten över äppelmoset.
  7. Grädda kakan i cirka 30 minuter eller tills den har fått fin färg.
  8. Servera äppelkakan avsvalnad – men ej helt kall – på assietter med jordgubbar, citronmeliss och siktat florsocker.
  9. Vispa grädden och servera till kakan.

Vintips
La Mascota Late Harvest Riesling 71542-02