Limetarte

Limetarte
Foto: TV4

Limetarte

Av: Christine - Lund

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Limetarte med syrliga smaker. Serveras med limoncellomarinerade bär.

lTarten räcker till 8-10 personer.**

Dryckestips**
Limoncello "Il Limone" Casoni

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Botten

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor

glasyr

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 limefrukter, skal av båda saft från ena
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 5 passionsfrukter

Marinerade bär

  • färska hallon, blåbär, vinbär, björnbär, passionsfrukt
  • 0,5 dl Limoncello

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och rör ner ägget och äggvitorna.
  3. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant.
  4. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt kallna.

Glasyr

  1. Riv det yttersta skalet av båda limefrukterna.
  2. Vispa grädden.
  3. Blanda ner limeskal och saften från ena limen.
  4. Tillsätt även florsocker och äggulor.
  5. Bred glasyren över kakan och frys den i minst 4 timmar.

Marinerade bär

  1. Blanda och låt bären marinera i likören ca 1 timme.

Vid servering

  1. Ta ut kakan en stund före serveringen.
  2. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela kärnorna över tårtan.
  3. Servera tarten med marinerade bär.