En saftig, söt och syrlig sockerkaka som bakas i en avlång sockerkaksform och efter gräddning toppas med en enkel citrusglasyr. Skär i lagom tjocka skivor och bjud till helgens fika.
Sätt ugnen på 170 grader. Smöra en avlång sockerkaksform, lägg bakplåtspapper i botten och bröa sidorna.
Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken, låt svalna.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med en elvisp.
Sikta i de torra ingredienserna och blanda sedan försiktigt i det smälta smöret, finrivet skal från citron och apelsin.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter, kontrollera med provsticka.
Citrusglasyr
Pressa saften ur apelsin och citron. Häll i en kastrull. Låt juicen småkoka så att den reduceras till hälften. Blanda i florsocker tills du fått en lite fastare glasyr.
Ta ut kakan ur ugnen. Låt svalna något. Stjälp upp kakan och häll försiktigt glasyren över kakan och låt svalna helt.