Blanda parmesanost, ströbröd, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar i en skål.
Doppa varje kycklingfilé i det lätt uppvispade ägget och sedan i parmesanblandningen. Se till att kycklingbitarna blir jämnt täckta.
Värm olivoljan i en ugnssäker stekpanna (eller gjutjärnspanna) på medelvärme. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna.
Ta av pannan från värmen och placera den i ugnen. Tillaga kycklingen i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har en innertemperatur på 75 grader.
Smält smöret i en annan stekpanna på medelvärme medan kycklingen tillagas.
Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ca 1 minut, eller tills den doftar gott.
Tillsätt citronsaft, citronskal och kycklingbuljong i stekpannan med vitlök och smör.
Låt såsen sjuda i ca 3-4 minuter, eller tills den tjocknar något.
Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i några minuter innan du serverar.
Servera kycklingfiléerna med den härliga smörsåsen och garnera med färsk persilja eller timjan innan servering.