Skär kycklingen i långa tunna strimlor. Trä på spetten.
Skär citron på mitten och pressa saften över kycklingspetten. Salta och peppra. Pensla med olivolja.
Grilla kycklingspetten tills de är färdiga, servera omedelbart.
Halloumi
Skär halloumi i tunna strimlor.
Blanda olivolja med tabasco, salt och svartpeppar.
Skär citronen på mitten och pressa saften över halloumin. Låt stå i 5 minuter.
Pensla halloumin med olivoljeblandningen. Grilla tills halloumin fått en gyllene färg. Servera genast.
Tärnad sallad
Tärna grönsakerna och blanda i en skål.
Blanda olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen. Låt stå i rumstemperatur i 10 minuter innan servering.
Chili- och löksås
Skiva löken i ringar. Blanda ihop alla andra ingredienser. Ha i lökringarna. Låt stå i rumstemperatur i 5-10 minuter, mixa igen och servera.
Koriandersås med mynta och ingefära
Finhacka koriander och färsk mynta. Blanda med mald ingefära, salt och peppar. Tillsätt lite av oljan så du får som en örtpasta. Tillsätt sedan olivolja tills du får önskad konsistens. Serveras rumstempererad.