Citronlax serverad till en couscoussallad med zucchini, garam masala och purjolök. Myntayoghurten blir ett perfekt tillbehör till den kryddiga coucousen.
Börja med myntayoghurten. Riv zest från citronen och finhacka myntan. Blanda med yoghurt. Smaka av med salt och låt stå så smakerna gifter sig.
Koka upp buljongen. Dra kastrullen av värmen. Lägg i couscous och låt svälla i 5 minuter under lock. Fluffa till coucousen med gaffel när det är klart.
Skiva purjolök tunt och skär zucchini i små tärningar. Finhacka vitlök. Stek i generöst med olivolja tills det mjuknat. Pudra över garam masala samt chiliflakes och låt fräsa med i 1 minut. Dra av från värmen och tillsätt couscous samt spenat. Vänd runt och smaka av med salt.
Pressa citronen på laxen. Salta och peppra. Stek i olivolja på medelvärme, ca 2 minuter per sida.