Blanda mjöl, socker och salt. Skär smöret i mindre bitar.
Arbeta in smöret i mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
Lägg i en plastpåse, platta till och lägg i kylen 30 minuter.
Smöra bottnarna i tartelettformarna.
Citronkräm
Blanda vatten, socker, majsstärkelse och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp till en tjock kräm.
Tillsätt äggulorna och låt koka upp under omrörning. Rör ner smöret och låt koka upp på nytt. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader, över- undervärme.
Ta ut degen ur kylen och kavla ut på mjölat underlag. Klä formarnas insida med deg. Nagga bottnarna.
Ställ i frysen ca 10 minuter. Tryck ev fast aluminiumfolie runt kanterna för att förhindra att kanterna åker ner under gräddning. Grädda ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Maräng
Vispa äggvitorna i en helt ren och torr glasskål eller bunke av rostfritt stål.
Först bara vitorna på medelhastighet. Öka hastigheten och tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Tillsätt sist lakritspulvret. Man ska kunna vända skålen upp och ner.
Fördela citronkrämen i de gräddade tartelettskalen.
Bred eller spritsa marängsmeten över krämen. Bränn av med brännare så att marängen får lite färg.
Pudra över saltlakritspulver. Garnera med hallon och citronmeliss.