Citronmazarinkaka

POPULÄRT
koket.se
Citronmazarinkaka
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Citronmazarinkaka

10 ingredienser

45 min

En sagolikt god och lättbakad mandelkaka med fräsch smak av citron. Anpassa garnering efter säsong, här har Fredrik bakat den till påsk och garnerat med chokladägg.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner

Citronmazarinkaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 citron, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 2 dl vetemjöl

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • ev gul hushållsfärg

Garnering

  • godis, t ex chokladägg och marsipankycklingar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla formens kanter.
  2. Smält smöret, blanda ner socker och ett ägg i taget.
  3. Tillsätt citronskal och riven mandelmassa samt mjölet. Rör till en jämn smet.
  4. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Blanda florsocker, citronsaft och eventuell hushållsfärg och bred på kakan.
  6. Garnera med godis.