Pressa citronsaft och lägg i en kastrull tillsammans med strösocker. Blanda ihop ägg i en bunke.
Koka upp citronsaft och strösocker och häll det över äggen och blanda väl. Sänk värmen på spisen och häll tillbaka allt i
kastrullen, under konstant omröring värmer du på allt tills den börjar tjockna till lite lätt. Häll över curden i en ren bunke, plasta och låt svalna helt.
Mousse
Lägg gelatinblad i kallt vatten och vispa grädden till lättvispad.
Koka upp socker och vatten till 121 grader, när termometern visar 110 grader börjar du vispa äggvitorna till ett fast skum. Med en tunn stråle häller du den varma sockerlagen över marängen medan du vispar på maxhastighet med en elvisp. Vispa tills marängen är ljummen.
Smält gelatinbladen försiktigt i mikron och blanda i marängen.
Blanda sedan lemon curden i marängen och sist vänder du i
grädde och gräddfil. Blanda till en slät och fin mousse. Fyll önskade glass och stoppa in i kylen minst 2 timmar.
Smuldeg
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla ingredienser och nyp ihop med fingertopparna, arbeta ihop till en smuldeg och strö ut på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 8 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg, ta ut
och låt svalna.
Servering
Lägg på några hallon och smula kokoscrumble över moussen.