Blanda ihop de torra ingredienserna i en köksmaskin.
Tillsätt mjukt margarin (mjuka upp det i mikron om möjligt eller använd rumstempererat).
Tillsätt ägg samt vatten och blanda tills du har en smidig deg.
Plasta degen och lägg den i kylen i 30 minuter innan du använder den.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Smörj formen och tryck ut pajdegen i formen. Nagga botten med en gaffel och grädda i ca 10 minuter tills botten har fått fin färg.
Lemoncurd
Tvätta citronerna noggrant.
Riv det gula skalet på alla citroner och pressa saften från 1,5 citron.
Häll saften och citronzesten i en kastrull. Tillsätt smör och socker. Låt det koka upp tills sockret löst upp sig.
Sila blandningen och häll tillbaka i kastrullen.
Blanda saften från resterande 1,5 citron med majsstärkelsen. Tillsätt blandningen i den varma vätskan och vispa runt så att det blandas.
Vispa äggen och häll sedan ner dem i den varma blandningen under vispning. Undvik för hög värme nu, men det ska koka ihop och tjockna under konstant vispning.
När blandningen är tjock och blank är den klar. Ta då av kastrullen från värmen och häll upp i en skål, plasta ytan och ställ svalt för att stelna.
Italiensk maräng
Koka socker och vatten till 121 grader.
Vispa under tiden upp äggvitan till en mjuk massa.
Häll därefter ner sockermassan i äggvitan i en tunn stråle under vispning.
Öka därefter farten och vispa tills marängen svalnat och blivit blank och tjock i konsistensen.
Montering
Fyll pajskalet med lemoncurd och toppa med marängen.