Citronparfait

Citronparfait
Foto: Tv4
Gustav Johansson porträtt
Gustav Johansson porträtt

Citronparfait

7 ingredienser

30 m + tid i frys

En krämig parfait med citron kommer gör sig fint som efterrätt vilken dag som helst!

Ingredienser

portioner liter
  • 2 dl vegansk vispgrädde
  • 2 citroner, zest
  • 0,5 citron, juice från
  • 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
  • 0,75 dl kikärtsspad
  • vinsyra (en liten nypa)
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Vispa den veganska vispgrädden hård och fluffig tillsammans med citronzest, citronjuice och vaniljpulver.
  2. I en annan skål vispar du kikärtsspad och vinsyra med en elvisp tills du får ett skum med mjuka toppar. Blanda ner sockret 1 msk i taget under vispning tills du får en fast och hård marängsmet. Skålen ska gå att vända upp och ner utan att smeten ramlar ur.
  3. Vänd försiktigt ner grädden i marängsmeten med en slickepott så allt blandas jämt.
  4. Häll upp smeten i en form och ställ i frysen i minst 4 timmar.
  5. Ta ut parfaiten 10–15 minuter innan servering, annars kan den vara lite för fryst för att vara god.