0,5 dl limoncello (se upp så att det inte blir för sött)
1,5 l vatten
3 hönsbuljongtärningar
4 dl risottoris
2 citroner
75 g parmesanost
50 g smör (gärna osaltat)
olivolja, till stekning
salt
vitpeppar
Vitlöksstekta stora räkor
vannameiräkor
1 chilifrukt
2 klyftor färsk vitlök
Gör så här
Hacka löken fint. Koka upp buljongtärningar och vatten i en kastrull.
Fräs löken lite lätt i oljan i en stor stekpanna utan att den får färg.
Häll i riset och låt det steka med i pannan en stund med löken.
Häll i vitt vin och limoncello, låt det koka in.
Lägg i en varm skopa buljong i riset och rör om och låt det koka in, repetera och repetera igen, med mycket kärlek.
Riv citronskal, parmesanost och tärna smöret under tiden som riset kokar.
När riset börjar bli färdigkokt, beror lite på vilken sort du använder men räkna med ca 15-18 minuter, ta det från plattan.
Blanda i ost, smör, citronskal och citronsaft, ta inte allt på en gång utan spara ca 1/4 och smaka av. Justera med resterande så att risotton får bra smak. Avsluta med salt och peppar efter eget tycke
Hacka chilli och vitlök. Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna. Lägg i räkorna och stek dem snabbt på bägge sidor. Ös gärna med lite av stekoljan under tiden.