Koka havreriset i vatten 4 minuter kortare än anvisningen på förpackningen. Skölj det sedan direkt i kallt vatten.
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Svetta i en stor kastrull eller gryta tillsammans med lite olja. Tillsätt vin och havreris. Låt vätskan koka bort.
Koka upp vatten och grönsaksfond i en separat kastrull. Tillsätt lite i taget i havreriset under omrörning tills du fått önskad konsistens på havrerisotton.
Riv parmesanosten fint och rör ner i den varma risotton. Smaka av med salt och peppar.
Citronstekt lax
Dela citronerna på hälften och lägg i en het panna tills de börjar få färg. Klicka i smöret och stek laxfiléerna på hög värme. Ös laxen med smöret tills den är lagom stekt, det tar ca 3 minuter.
Servera laxen på en bädd av havrerisotton. Pressa över stekt citron och toppa ruccola, dill och finriven parmesan.