Citronsufflé

koket.se
Citronsufflé
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Citronsufflé

8 ingredienser

En lätt och luftig dessert med frisk smak av citron. Spela gärna klippet för att ta del av alla tips och trix som Elisabeth och Johan ger för att lyckas med sufflén.

Se Elisabeth Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 80 g florsocker
  • 200 g mjölk
  • 80 g limoncello
  • 20 g majsstärkelse
  • salt, 1 nypa
  • smör, till formen
  • strösocker, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader över och undervärme.
  2. Smörj suffléformarna med smör och sockra dem.
  3. Separera äggen.
  4. Vispa äggulorna med 50 g florsocker och majsstärkelsen.
  5. Koka upp mjölken och häll över äggulorna. Vispa under tiden.
  6. Häll tillbaka i kastrullen, sjud under vispning tills det tjocknar, tag av från värmen och vispa i limoncello. Flytta över till en bunke.
  7. Vispa äggvitorna och saltet till ett skum. Tillsätt resten av florsockret och fortsätt vispa. Vänd ner äggvitan i smeten och fyll upp i formarna.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 11-13 minuter, öppna inte luckan under gräddning.
  9. Ta ut och pudra med florsocker.