Citronswiss

koket.se
Citronswiss
Jessica Frej
Jessica Frej

Citronswiss

4 ingredienser

10 m

"Jag älskar marängswiss, jag tycker det är den BÄSTA efterrätten. Med citronsorbet blir det ännu bättre! På sommaren är det även gott att toppa med färska bär, eller festa till det med att toppa med lite limoncello." /Jessica Frej

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 l citronsorbet
  • maräng
  • ev mandelspån, rostade (eller pinjenötter)

Gör så här

  1. Ställ det du vill servera desserten på i kylen eller frysen, exempelvis fyra portionsglas eller ett större serveringsfat. Då smälter inte desserten lika fort när du lägger upp och serverar den.
  2. Vispa grädden.
  3. Fördela sedan vispgrädde, maränger och sorbet i de kylda glasen eller lägg allt fint på ett stort fat.