5-6 citrusfrukter (t.ex. blodapelsin, grapefrukt, apelsin, clementin, citron och lime)
1 dl rörsocker
1 dl vatten
1 msk vaniljsocker
färsk citronmeliss
Crème fraiche-fluff
3 dl crème fraîche (32 %, kylskåpskall)
1 msk vaniljsocker
1 citron, finrivet skal
Gör så här
Honungsrostade nötter
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Blanda ihop alla ingredienser till nötterna och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
Citrussallad
Skala citrusfrukterna med kniv. Skär dem i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en skål.
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Rör om då och då. Ta från värmen och blanda ner vaniljsockret. Låt svalna.
Häll lagen över citrusfrukterna. Blanda och låt stå i ca 10 minuter.
Crème fraiche-fluff
Vispa crème fraiche till en fluffig konsistens med elvisp, detta tar ca 5 minuter. Först kommer den bli lös innan den blir tjock igen. Vänd sen ner vaniljsocker och rivet citronskal.
Servering
Häll av vätskan från citrusfrukterna.
Lägg en klick crème fraiche-fluff på tallrikar tillsammans med de marinerade citrusfrukterna. Toppa med rostade nötter och färsk citronmeliss.