Clafoutis med hallon

Clafoutis med hallon ny
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Clafoutis med hallon

11 ingredienser

30 m

Den här franska desserten vid namn clafoutis är en sorts ugnspannkaka som här toppas med hallon.

Frukt och bär A till Ö
Frukt och bär A till Ö

Frukt och bär A till Ö

I Paul Svenssons bok A till Ö får du all inspiration du behöver för att ta hand om trädgårdens avkastning

Läs mer

Kökets trädgård - alla avsnitt!
Kökets trädgård avsnitt 16: Odla zucchini Paul

Kökets trädgård - alla avsnitt!

Följ med ut i Paul Svenssons trädgård och inspireras av tips, trix och massor av odlingglädje!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4-5 äggvitor [170 g]
  • 2,75 dl florsocker [165 g]
  • 90 g smör, brynt och avsvalnat men inte stelnat
  • 1 dl vetemjöl [65 g]
  • 1 dl hasselnötsmjöl [60 g]
  • 2 krm bakpulver [2 g]
  • 150 g hallon
  • 10 kvistar citrontimjan
  • strösocker, smaksätt gärna med fänkålsfrö

Servering

  • hallon
  • vaniljglass (eller gräddglass)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Vispa äggvitor och florsocker till en maräng i en bunke.
  3. Tillsätt sedan det brynta smöret.
  4. Blanda mjöl, hasselnötsmjöl och bakpulver och vänd in i marängen.
  5. Smörj små ugnsformar och pudra dem med strösocker.
  6. Fyll formarna upp till kanten med smet. Tryck i hallonen och citrontimjan.
  7. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna.

Servering

  1. Garnera varje form med ett färskt hallon och servera glass till.