Clementinkaka med vit choklad

koket.se
clementinkaka med vit choklad2
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Clementinkaka med vit choklad

10 ingredienser

1 h

Den här enkla kakan med clementin är riktigt mumsig att avnjuta till fikat!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar
  • 4 clementiner
  • 100 g smör
  • 100 g vit bakchoklad
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljstång, fröna
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och halvera clementinerna.
  3. Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt och doftar karamell. Dra av från värmen och rör ned den vita chokladen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned smörblandningen och mjölken.
  5. Sikta ned mjöl och bakpulver. Tillsätt vaniljpulver och salt.
  6. Vänd runt med slickepott till jämn smet.
  7. Klä en springform med bakplåtspapper. Smörj med smör.
  8. Strö lite socker i botten och lägg i clementinerna med den skurna platta sidan nedåt. Häll smeten över.
  9. Baka i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  10. Vänd kakan upp och ned på ett fat och servera när den svalnat.