Club sandwich med avokado

koket.se
Club sandwich med avokado
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Club sandwich med avokado

17 ingredienser

25 m

Matig macka med stekt kyckling, krispigt bacon, majonnäs, avokado och tomat. Servera med lättsaltade chips och succén är ett faktum.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor osötat surdegsbröd (gärna levain eller grovt toastbröd)
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor bacon
  • 2 avokador
  • 1 tomat
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja, att steka i
  • salt
  • peppar
  • grillpinnar, i trä
  • naturella chips, till servering

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olivolja till de fått fin färg. Lägg i en ugnsform och låt gå färdigt i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter, beroende på tjocklek. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila.
  2. Stek bacon krispigt. Lägg att rinna av på trippelt hushållspapper.
  3. Blanda majonnäs och crème fraiche med sambal oelek och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt.
  4. Stek brödet i olivolja på en sida till gyllene.
  5. Gröp ur och skiva avokado, skiva lök i tunna ringar, skär av botten av romansalladen och dela upp i blad, skala gurka och skiva tunt, skiva tomat i tunna skivor.
  6. Skiva kycklingen i skivor. Varva kyckling, bacon, avokado, tomat, gurka, sallad och lök samt dressing innan översta brödskivan läggs på. Fäst med brutna grillpinnar och dela på diagonalen. Servera med neutrala chips.