8 skivor osötat surdegsbröd (gärna levain eller grovt toastbröd)
4 kycklingfiléer
8 skivor bacon
2 avokador
1 tomat
1 romansallad
1 rödlök
0,5 gurka
1 dl majonnäs
3 msk crème fraîche
1 msk sambal oelek
1 klyfta vitlök
olivolja, att steka i
salt
peppar
grillpinnar, i trä
naturella chips, till servering
Gör så här
Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olivolja till de fått fin färg. Lägg i en ugnsform och låt gå färdigt i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter, beroende på tjocklek. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila.
Stek bacon krispigt. Lägg att rinna av på trippelt hushållspapper.
Blanda majonnäs och crème fraiche med sambal oelek och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt.
Stek brödet i olivolja på en sida till gyllene.
Gröp ur och skiva avokado, skiva lök i tunna ringar, skär av botten av romansalladen och dela upp i blad, skala gurka och skiva tunt, skiva tomat i tunna skivor.
Skiva kycklingen i skivor. Varva kyckling, bacon, avokado, tomat, gurka, sallad och lök samt dressing innan översta brödskivan läggs på. Fäst med brutna grillpinnar och dela på diagonalen. Servera med neutrala chips.