Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg filéerna en ugnsfast form och sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut när innertemperaturen är 67 grader. Låt vila så kommer innertemperaturen gå upp till 70 grader. Skär sedan i skivor.
Stek parmaskinksskivorna i en torr panna tills de blir lite frasiga. Lägg att torka på hushållspapper.
Ringla olivolja över levainbrödskivorna och stek bröden i en medelvarm panna tills de blir gyllene och frasiga. Lägg dem på hushållspapper som suger upp överflödigt fett. Smula över ett par nypor flingsalt.
Lägg salladsbladen i en skål och ringa över olivolja och citronsaft, salta och peppra efter smak.
Skiva tomaten och ringla över olivolja och citronsaft, salta och peppra efter smak.
Currymajonnäs
Låt smöret smälta i en stekpanna, häll i curry och bryn den i någon minut. Häll över i en skål och låt svalna.
Lägg äggulan i en bunke och häll i vitvinsvinäger och senap. Vispa med elvisp och häll försiktigt droppvis i rapsoljan. Efter hand går det bra att hälla i rapsoljan i en jämn stråle men se till att all olja hela tiden vispas in i gulorna. Avsluta vispningen när majonnäsen är tjock, ljusgul och känns stabil.
Blanda i crème fraichen och till sist den avsvalnade curryn. Smaka av med salt och lite nymalen vitpeppar.
Montering
Lägg en brödskiva på en tallrik och bred på några matskedar av currymajon. Lägg därefter på två salladsblad, kyckling, två parmachips, 3 tomatskivor och lökringar efter smak. Toppa med ytterligare currymajo och lägg till sist på ännu en brödskiva. Upprepa proceduren för macka nr två. Ät och njut!