Cognacflamberade havskräftor

Cognacflamberade havskräftor
Foto: Tv4

Cognacflamberade havskräftor

17 ingredienser

1 h

Flamberade havskräftor med svart och rött ris kär en festlig huvudrätt som sätter guldkant på kvällen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl ris (svart och rött ris)
  • olja
  • 1 msk smör
  • 0,5 fänkål, strimlad
  • 2 dl salladslök, finskuren
  • 2 dl lök, finskuren
  • 0,5 röd paprika, strimlad
  • 0,5 gul paprika, strimlad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl fiskfond (hemmagjord eller köpt)
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 20 havskräfta [4 per person]
  • 4 cl cognac
  • 4 cl pernod
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Värm olja och smör i en stor stekpanna.
  3. Fräs samtliga grönsaker nästan gyllene.
  4. Tillsätt tomatpuré och fräs på.
  5. Häll i fiskfond, gräddmjölk, salt och peppar. Låt sakta puttra i ca 15 minuter.
  6. Lägg på havskräftorna.
  7. Blanda cognac och pernod och häll det över kräftorna. Tänd snabbt på och låt det brinna ut.
  8. Servera kräftorna med riset och en liten sallad.