De här matiga mackorna är fyllda med italiensk skinka, plommonchutney och ost.
Se Zacharias Lindqvist Hansson laga receptet
Ingredienser
Plommonchutney
250 g plommon
20 g olivolja
10 g inlagd chilifrukt (i olja)
65 g balsamvinäger
30 g strösocker
ev harrissapasta
salt
Dressad rucola
60 g rucolasallad
1 citron (juicen)
20 g olivolja
salt
Servering
1 barbaribröd
350 g kokt skinka (italiensk)
200 g Taleggio, i skivor
Gör så här
Plommonchutney
Skär plommonen i mindre bitar och ta bort kärnorna.
Värm upp en medelstor kastrull på medelhög värme och häll i olivoljan.
Lägg i den inlagda chilin och låt steka i någon minut.
Tillsätt de skurna plommonbitarna, balsamvinäger och socker i kastrullen. Låt puttra och koka ihop på låg värme tills plommonen har kokat ner och det bildats en ganska tjock chutney.
Smaka av med salt och låt svalna.
Dressad rucola
Lägg rucola i en skål.
Pressa saften från citronen över rucolan och häll i olivolja och en riklig nypa salt. Blanda ordentligt så att rucolan täcks av smaksättningen.
Servering
Skär barbaribrödet i fyra lika stora delar och dela på mitten.
Lägg på rikligt med plommoncutney i botten av brödet, lägg sedan på rucola följt av den kokta italienska skinkan.
Toppa till sist med den skurna taleggioosten, stäng brödet och servera!