Gillar du cookies så bara måste du testa de här strålande godbitarna med saffran och vit choklad! Fredrik Nylén vet verkligen hur man sätter guldkant på juletiden.
Sätt ugnen på 200 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda saffran och vatten i en bunke för att frigöra smak och färg.
Tillsätt smör, strösocker och farinsocker i bunken och vispa fluffigt.
Vispa sedan ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl med bikarbonat och blanda ner det i bunken.
Avsluta med att blanda i chokladen. Spara gärna några bitar som du kan lägga ovanpå kakorna när de är nygräddade, så ser de lite extra fina ut.
Dela degen i 20 lika stora delar och lägg dem med mellanrum på plåtarna.
Baka mitt i ugnen i 9-10 minuter tills de fått lite färg. De ska gärna vara lite sega i mitten. Vill du ha dem helt genomgräddade så kan du lägga på ett par minuter.