Cornribs med brynt sardellsmör

NYHET
Cornribs med brynt sardellsmör
Foto: TV4
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Cornribs med brynt sardellsmör

Av: Matilda Klarqvist

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 min

Cornribs med brynt sardellsmör, vitlök, citron och parmesanost blir ett perfekt tillbehör till vårens och sommarens grillkvällar.

Ingredienser

portioner
  • 4 majskolvar, kokta
  • neutral olja
  • salt
  • lökpulver
  • 100 g smör
  • 3 sardellfiléer i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saft och zest
  • 50 g parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Skär majsen i klyftor på längden.
  2. Grilla majsklyftorna i en torr stekpanna tills ytorna blir lite brända.
  3. Värm ugnen till 220 grader.
  4. Lägg majskolvarna på en plåt. Pensla dem med olja samt strö över salt och lökpulver.
  5. Tillaga majsen i ugnen i ca 30 minuter tills de är gyllene.
  6. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt sardeller och rör om tills de smält.
  7. Riv i vitlöksklyftan samt tillsätt citronzest, salt och peppar. Bryn i ca 1 minut till.
  8. Ta ut kolvarna från ugnen och lägg dem på en tallrik.
  9. Häll det brynta smöret över majsen.
  10. Pressa över citronsaft och toppa med rikliga mänder riven parmesanost och lite mer citronzest, salt och peppar.