Couscoussallad med halloumi och granatäpple

koket.se
Couscoussallad med halloumi och granatäpple
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Couscoussallad med halloumi och granatäpple

14 ingredienser

30 m

Fruktig couscoussallad med blodapelsin, granatäpple, grönkål och stekt halloumi.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl couscous, gärna fullkorn
  • 200 g grönkål
  • 1 granatäpple
  • 1 fänkål
  • 1 blodapelsin
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 0,5 tsk rosépeppar, stött
  • 2 msk granatäpplebalsamico
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 1 dl mild olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g halloumiost
  • olivolja, att steka i
  • torkade granatäppleskärnor

Gör så här

  1. Koka couscousen och låt den svalna en aning.
  2. Hacka grönkålen grovt och stek den mjuk i 1 msk olivolja.
  3. Slå ur alla granatäpplekärnorna i en skål, spara någon matsked till sidan. Zesta blodapelsinen och spara undan det, filéa den sedan och lägg det i samma skål. Spara saften som blir över. Skär även ner fänkålen i ca 1x1 cm stora bitar. Häll ner pumpafrön och grönkål i skålen och blanda allt med couscousen. Lägg upp allt på ett stort fat.
  4. Rör samman balsamico, olivolja, persilja, blodapelsinsaft- och zest till en dressing och ställ åt sidan.
  5. Stek skivor av halloumin i olivolja, salta och peppra och lägg dem på couscoussalladen. Häll över dressingen och granatäpplekärnorna som du tidigare lagt undan samt torkade granatäppelkärnor. Servera genast.