Creamed corn med chili och koriander

Creamed corn med chili och koriander
Foto: TV4
Jessica Ortman
Anders Litzell
Jessica Ortman
Anders Litzell

Creamed corn med chili och koriander

Av: Jessica Ortman, Daniel Hellman, Niclas Nordström, Anders Litzell

Från: Sommarkrysset

8 ingredienser

45 m

Creamed corn är det bästa grilltillbehöret - gräddig majs med härlig hetta från chili.

Ingredienser

portioner
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g fryst majs
  • 3 dl grädde
  • 1 dl koriander, hackad
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i fryst majs, rör runt och låt majsen fräsa med ett tag. Häll i grädden, salt, peppar. Låt stå och koka ihop ca 40 min. Inte stormkoka.
  2. Efter 40 minuter tar du en stavmixer och grovhackar majsröran. Toppa upp med lite koriander innan servering. Klart!