Crema catalana med körsbär

Crema catalana med körsbär
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Crema catalana med körsbär

8 ingredienser

1 h

En ljuvligt krämiga "Crema catalana" med körsbär blir ett perfekt avsluta på tapaskvällen.

Ingredienser

portioner
  • 1 citron
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 8 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 250 g körsbär, färska
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Finriv citronskal och och pressa citronsaft.
  2. Blanda citronskal med grädde, mjölk och kanel. Låt stå och dra i cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 125 grader.
  4. Vispa äggulor och 1,5 dl socker krämigt. Sila gräddmjölken över äggblandningen och blanda. Rör i citronsaft.
  5. Häll smeten i portionsformar och grädda mitt i ugnen cirka 30–40 minuter (tiden varierar beroende på formarnas storlek). Låt svalna och ställ kallt i kylskåp.
  6. Dela och kärna ur körsbären.
  7. Strö ett lager socker över crema catalanan och bränn av med en brännare.
  8. Servera crema catalanan med körsbären.