Crème Brûlée med äkta vanilj

Crème Brûlée med äkta vanilj

6 ingredienser

En riktig favoritdessert med sin lena vaniljsmakande kräm och ett krispigt lock av bränt socker. Det blir faktiskt inte godare än så här!

Khoisan Gourmet Vaniljpulver
Khoisan Gourmet vaniljpulver produkt NY 2024

Khoisan Gourmet Vaniljpulver

Vårt vaniljpulver består av hela malda vaniljstänger av högsta kvalitet för en ljuvlig äkta smak av vanilj.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 5
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver (eller 1 vaniljstång från Khoisan Gourmet)
  • 5 äggulor
  • 0,75 dl strösocker

Topping

  • 4-5 msk rörsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver. Ta från värmen och låt svalna något. Häll upp i en kanna så svalnar det snabbare. Om du använder hel vaniljstång: dela den längs med mitten, skrapa ur fröna och lägg i kastrullen tillsammans med stången. Ta bort stången när du ska vispa ihop smeten.
  3. Vispa samman äggulorna och socker. Tillsätt gräddblandningen och vispa samman.
  4. Sila eventuellt smeten innan du fördelar den jämt i 4-5 små ugnståliga formar eller koppar.
  5. Ställ formarna i en ugnsplåt och häll i hett vatten till ungefär hälften av formarna.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, de ska vara något lösa i mitten men kanterna ska ha stadgats lite. Låt svalna helt och ställ i kylen.

Topping

  1. Strö ca 0,5 msk socker på varje brylepudding och bränn av med brännare tills sockret smälter och får färg.
  2. Om du inte har en brännare går det att göra det i ugnen istället. Sätt då på gill 250 grader, ställ alla formar på ett galler och grädda tills sockret smält och fått färg. Håll koll hela tiden"
TIPS!
Fler tips
Vaniljpannacotta till nyår khoisan

Fler tips

Inspiration och recept på ljuvlig bakning till jul & nyår

Läs mer