Klassiker från den franska dessertköket. Len och gräddig vaniljkräm smaksätts med lavendel och citron, vid servering toppar du med ett tunt lager råsocker för att få en perfekt knäckig yta.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp stång och frön tillsammans med allt utom äggulorna och låt sedan stå och dra över natten, eller åtminstone i ett par timmar. Koka upp igen och låt svalna tills temperaturen är under 80 grader. Häll sedan blandningen över gulorna, sila av smeten och häll upp den i ugnsfasta formar.
Värm ugnen till 100 grader. Ställ formarna i en större form fylld med vatten så att det når upp halvvägs på de mindre formarna. Grädda mitt i ugnen tills brûléerna bara är lite dallriga i mitten, i cirka 35 minuter. Ta ut dem och låt svalna.
Strö socker ovanpå och slå bort det överflödiga. Bränn av sockret med en brännare och servera brûléerna som de är eller med en kula glass till.