Crème brûlée med pumpa och äppelsorbet

koket.se
Crème brûlée med pumpa och äppelsorbet
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Crème brûlée med pumpa och äppelsorbet

14 ingredienser

1 h + tid i frys

Crème brûlée med pumpa och äppelsorbet är en dessert full av höstliga smaker. Detta blir verkligen ett perfekt avslut på helgens mysiga middag.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Crème brûlée

  • 1 pumpa
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl grädde
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakärnor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 6 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk rörsocker

Sorbet

  • 6 äpplen
  • 1 l sockerlag
  • 2 msk glykos
  • 2 msk citronsaft

Gör så här

Crème brûlée

  1. Börja med att värma ugnen till 200 grader.
  2. Rosta pumpan (med skal) i ugnen tills den är helt mjuk inuti.
  3. Skala bort skalet och mixa sedan ”pumpaköttet” slätt i en mixer.
  4. Sjud mjölk och grädde med kryddorna. Låt sedan stå i ca 15 minuter.
  5. Vispa äggula med socker och tillsätt sedan mjölkblandningen. Sila sedan av smeten.
  6. Häll upp smeten i formar och baka i vattenbad i ca 45 minuter på 100 grader eller tills de har ”stannat”.
  7. Kyl ner.
  8. Bränn med socker innan servering.

Sorbet

  1. Mixa ingredienserna och frys in, helst i en glassmaskin.