WOW! Den här desserten vill du inte missa. En magisk crème brûlée toppad memd rostad mandel och färska bär.
Ingredienser
4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
8 äggulor
1 vaniljstång
2 dl sötmandel
salt
rörsocker, till att bränna av
citron
citronblad
1 ask jordgubbar
1 ask röda vinbär
2 rabarber
1 msk smör
1 msk strösocker
Gör så här
Vispa ihop äggula och socker.
Hacka mandeln och rosta den med en matsked salt i en stekpanna, när mandeln börjar få färg så slå på mjölk och grädde och låt koka upp. Blanda ihop mjölk, grädde och mandel med äggula och sockret under omrörning och låt stå och dra i 30 min.
Sila av hälften och baka av i djup tallrik eller passande kopp på 90 c i ca 30-45 min (brûléen är klar när den precis har satt sig). Ta ut och låt svalna innan servering.
Resterande smet smaksätts med citronzest och citronblad. Mixa försiktigt med stavmixer och sila genom finmaskig sil. Kyl ner och häll upp på gräddsifon, tillsätt 2 patroner gas och låt stå kallt.
Skär rabarbern över fibrerna i små bitar och stek hastigt i varm panna med lite smör och socker.
Bränn av brûléerna med råsocker så dom får en knäckig yta. Lägg ut rabarber, lite jordgubbar i små klyftor och vinbär runt tillsammans med lite krossade mandlar. Avsluta med en klick av sifonskummet i mitten av tallriken.