Crème brûlée med sesam

Crème brûlée med sesam
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Crème brûlée med sesam

10 ingredienser

1 h 30 min

En ljuvlig crème brûlée med sesam och citrus blir en festlig dessert att bjuda på efter middagen.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk sesamfrön
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk sesamolja
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrapefrukt
  • 2 msk rörsocker
  • mynta (eller citronmeliss till garnering)

Gör så här

  1. Börja med att rosta sesamfrö i en stekpanna så att du får fram smakerna ordentligt.
  2. Värm sedan mjölk och grädde.
  3. Tillsätt sesamfrö och sesamolja i gräddmjölken.
  4. Vispa äggula med socker.
  5. Tillsätt vätskan i äggblandningen och vispa ordentligt.
  6. Häll sedan upp smeten i portionsformar som tål värme.
  7. Sätt in i ugnen på ca 95 grader i ca 60 minuter (tills de satt sig och stelnat).
  8. Kyl sedan ner.
  9. Filea citrusfrukterna och blanda dem i en skål.
  10. Strö socker över brûléerna och bränn av.
  11. Servera crème brûléerna med salladen vid sidan om.