Crème brûlée med vaniljstång

Crème brûlée med vaniljstång
Foto: Tv4

Crème brûlée med vaniljstång

Av: Yvonne Tenninge, Mikael Sköldmark

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

1 h

Den här klassiska desserten är alltid ett uppskattat avslut på helgens härliga middag.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 6 äggulor
  • rörsocker

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde, urskrapad vaniljstång samt vaniljstången och koka upp. Låt stå minst tio minuter och ta sedan bort vaniljstången.
  2. Blanda socker och äggulor. Tillsätt det sedan i gräddblandningen.
  3. Häll upp smeten i låga keramikformar och ställ dem i vattenbad i en långpanna.
  4. Grädda på 150 grader i 30-40 minuter. Skaka lite på formarna så att du ser att de stelnat. Har du en termometer så tillaga dem till 86 grader.
  5. Ställ formarna i kylskåpet så de blir ordentligt kalla.
  6. Häll på lite finmalet råsocker och bränn av med en brännare vid servering.