En wokrätt som alltid gör succé hemma hos Jennie. Krispigt stekt lövbiff, paprika, chili och thaibasilika vänds runt i en sås med bland annat ketchup och sesamolja. Woken bjuds med nykokt jasminsris.
Skiva köttet i tunna strimlor. Blanda 1 matsked soja med sherry och häll över köttet. Blanda väl och låt stå i 5 minuter. Häll sedan på majsstärkelse och vänd runt så alla köttbitar täcks av stärkelsen.
Skaka av överflödig stärkelse.
Hetta upp en wok med olja i. Låt den bli 180 grader. Plocka basilikabladen och fritera snabbt i olja. Låt rinna av på trippelt hushållspapper.
Fritera köttet, en tredjedel åt gången och låt det bli frasigt och krispigt. Det ska vara lite mörkare än gyllene i färgen. Ta upp från oljan och låt droppa av på galler eller trippelt hushållspapper.
När allt kött är friterat, häll bort all olja från pannan utom cirka 2 matskedar. Hetta upp pannan tills den nästan ryker. Tillsätt chili, paprika och salladslök i pannan och fräs i 1 minut. Häll på såsen och
låt tjockna, det tar några sekunder. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med thaibasilkablad och låt bli genomvarmt och allt kött täckt av den goda såsen. Servera genast med ångande nykokt ris.