Vardagslyxig middag med små riskakor av sushiris som steks riktigt krispiga i olja och sen bjuds med en köttfärssås med massor av god smak från ingefära, five spice och hoisinsås.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, eller följ nedanstående steg.
Skölj riset tills vattnet inte är grumligt, 4-5 gånger. Blötlägg det sedan och låt det svälla i ca 10 minuter.
Häll av vattnet och lägg riset i en kastrull eller riskokare. Fyll på med vatten tills vattennivån är ca 2 cm över riset. Koka upp snabbt och koka på hög värme tills små hål bildats i riset, det tar ca 4-5 minuter.
Lägg på ett lock på riset och koka på låg värme i ca 10 minuter.
Häll sushi su över riset och blanda försiktigt ihop det. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 18 x 25 cm) med höga kanter.
Pressa i riset så att det ligger kompakt. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.
Ta ut och olja bladet på en kniv. Skär riset i bitar och stek i rikligt med rapsolja på medelhög värme tills bitarna är krispiga och fått fin färg runtom.
Stek vegofärsen i olja i en stor kastrull tills den får färg. Gå i med lök och ingefära och fräs 2-3 minuter.
Tillsätt salt och five spice. Gå sedan i med buljongtärning och vatten. Låt puttra 3-4 minuter. Ha till sist i soja och hoisinsås.
Koka upp, sänk värmen till medel och låt puttra i ca 15 minuter med lock på.
Servera det krispigt stekta riset med köttfärssåsen. Toppa med gurka, salladslök, sriracha och sesamfrön.