1 röd chilifrukt, i tunna skivor (om man vill ha hetta)
2 dl neutral rapsolja, till fritering
Woksås
2 tsk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, rivna
1 dl apelsinjuice
4 msk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
3 msk strösocker
2 tsk majsstärkelse
Till servering
jasminris, nykokt
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till woksåsen. Ställ vid spisen.
Skiva köttet i tunna strimlor. Blanda 1 msk soja med sherry och häll över köttet.
Blanda väl och låt stå i 5 minuter. Häll sedan på maizena och vänd runt så alla köttbitar täcks av stärkelsen.
Hetta upp en djup stekpanna eller wok med oljan. Låt bli 180 grader, eller till en vit
brödbit blir gyllene och frasig på ca 30 sekunder. Fritera hälften av köttet åt gången och låt bli frasigt och krispigt. Det ska vara lite mörkare än gyllene i färgen. Ta upp från oljan och låt droppa av på trippla lager hushållspapper.
När allt kött är friterat till krispigt, häll bort all oljan utom ca 2 msk från pannan. Hetta upp pannan till den nästan ryker. Tillsätt morot, rödlök och eventuell röd chili och låt steka i pannan i 1 minut.
Lägg tillbaka köttet i pannan och häll den förberedda woksåsen över. Vänd runt och låt allt bli täckt av den goda såsen. Servera genast med ångande nykokt ris.