Crudités med avokadohummus och parmesandipp

Crudités med avokadohummus och parmesandipp
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Crudités med avokadohummus och parmesandipp

25 ingredienser

Fransmännens svar på grönsaker med dipp - en riktig klassiker. Leila serveras sina grönsaker med avokadohummus och parmesan- och yoghurtdipp.

Ingredienser

portioner4 - 6

Grönsaker

  • morot
  • stjälkselleri
  • rädisa
  • gulbeta
  • broccoli
  • blomkål
  • romanesco
  • sparris
  • gul och röd paprika
  • gurka

Avokadohummus

  • ca 400 g färdigkokta kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 2 avokador
  • ca 30 g spenat
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Parmesandipp

  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g parmesanost
  • 70 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

Grönsaker

  1. Dela grönsakerna i "snacksvänliga" bitar och lägg upp på ett stort fat eller en skärbräda.

Avokadohummus

  1. Mixa kikärtor, riven vitlök, citronsaft, avokado, spenat och kryddor i en matberedare.
  2. Tillsätt oljan i en fin stråle medan mixern går. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Parmesandipp

  1. Blanda yoghurten med riven vitlök, finriven parmesan och finstrimlad rucola. Salta och peppra.